Flue på veggen

Da vi var på Rush i dag tidlig overhørte jeg to damer som stod og snakket. Vil kanskje si mer «klaget» over deres menn. Tok meg selv i å lytte på samtalen da jeg fant den ganske underholdene. Mye av samtalen dreide seg om at deres menn ikke forstod/tok hintene til deres behov. Hun ene klaget over at hun alltid måtte opp om natta for å ta minstemann, enda han faktisk fikk melk fra flaske. Hun andre var selvfølgelig helt enig i at hennes mann var like tiltaksløs, og hun klagde på at han ikke forstod at hun var sliten når hun kom hjem fra jobb, og forventet at hun ordnet hjemme fordi hun kom først hjem.

Been there done that, så her er mine råd! (noe jeg faktisk sparte meg for å komme med på Rush, selv om det var fristende)

  1. Be om hjelp: Jeg tok selv mange av nettene, og Emily hadde kolikk frem til rundt 3 mnd. Men hver kveld tilbød hennes far å ta henne om natten (til tross for at jeg var hjemme hele dagen), men jeg måtte vekke han fordi han i likhet med mange menn har et ekstremt godt sovehjerte. Når jeg da ikke tar tilbudet, så kan jeg heller ikke klage på at jeg må opp om natten. I tillegg er det sikkert mange som tenker at hvis du uansett er våken, og må vekke han, så kan du gå til ungen selv. Vel, igjen da bør du ikke klage. Jeg er helt sikker på at de fleste menn (om ikke gladelig) står opp om dere ber om hjelp. Men vi kvinner er ikke best på det. Så vil du få en natt med litt søvn, så avtal med mannen/samboeren før dere legger dere. Om du må vekke han, ja så gjør det da.
  2. Menn er ikke tankelesere: De har aldri vært det, og surprise, de kommer aldri til å bli det! Hvis noe plager deg, eller du er sliten, irritert eller hva enn det måtte være så er det bedre å si det rett ut, enn at du skal få et sammenbrudd mens du rører i sausen fordi han tar deg på rumpa. Hvis du sier du er sliten så skygger de fleste banen, og du kan vandre fritt til du kommer på bedre tanker. Dette var jeg tidvis håpløs på selv, men når jeg har muligheten til å begynne på nytt så holder jeg en knapp på det å kalle en spade for en spade. Hvis jeg vil ha noe løst, eller lettet fra mitt hjerte så er det bedre å snakke om det, og si det som det er. Alternativet med å bygge en bombe får mye større konsekvenser. Da er det egentlig aldri noen av dere som vet når den detonerer, og når den gjør det så kommer det frustrasjon ut som en foss, alt smått fra det siste halve året.
  3. Menn er enkle: Vi kvinner forsøker å multitaske, og tenker på flere ting samtidig. Menn holder seg til en tanke av gangen. Det finnes noen fantastiske unntak. Noen menn som skjønner at hvis de står opp tidlig så kan de kanskje smøre matpakkene til barna og legge i kjøleskapet så det blir litt mindre å tenke på for deg når du står opp, men majoriteten er ikke slik. Men hvis du hadde sagt det til han før dere legger dere, så er jeg ganske sikker på at han hadde gjort det. Så, ikke forvent at de skal tenke slik vi gjør. Men de er som regel ganske behjelpelige om vi ber dem om noe. Så kan det alltids vanke god belønning, som takk for hjelpen 🙂
  4. 2 for 1 – Alle er som regel slitne etter en arbeidsdag. Det handler om å gjøre det beste ut av situasjonen. Kanskje at dere avtaler en timeout etter at barna har lagt seg. Enten en time hvor dere ikke ser på tv men kan bare ligge i sofaen å slappe av, snakke sammen/lese bok osv… Eventuelt ta et bad sammen eller hver for dere. Rett og slett stenge verden ute bare for en time. Det pleier å hjelpe på en sliten skrott, og samtidig får dere pleiet forholdet. Altså 2 for 1 prinsippet. Det høres lett ut, og jeg vet at virkeligheten kan være en annen. Men bare det å gjøre et forsøk er bedre enn å klage over å aldri få det til.

Jeg er helt sikker på at 90% av dere vet at jeg har rett, og at dere ser at mye kunne vært løst om vi akseptere forskjellene og tok den enkle løsningen. Men 60% av dere kommer til å fortsette som før. Men bare husk det neste gang du er irritert over noe, det kunne sikkert vært løst på en bedre måte. Det er ikke alltid mannen sin feil, noen ganger tar vi det for gitt at de skjønner de tegnene vi så vidt skjønner selv.

Jernkvinnen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s