Farris

En etterlengtet helg, innkassering av bursdagsgave, tid for Farris bad med den kuleste dama. «Byfruan» satt kursen til Larvik. Jeg var så heldig som fikk opphold på Farris bad i 30 års gave, og denne helgen har vært planlagt en liten stund. Massasje, spa, middag, overnatting, caching, avslapping, latter og morro var på agendaen.

Etter noen intense måneder på jobb, så føltes det veldig godt å kunne stenge deler av verden ute, og dra til Larvik med en av de kuleste personene jeg kjenner. Planen var å hente Janne klokken 12. Tidsplanen røk da Petter måtte vaskes, og jeg hadde 2 feilkjøringer. Men jeg fikk plukket henne opp, og satt kursen mot Larvik. Janne var veiviser, og navigerte oss trygt frem ved hjelp av et cachekart. Vi stoppet i Larvik sentrum og tok noen cacher, en rundtur i bøkeskogen, før vi satt kursen mot hotellet. Jeg lurer litt på hvor dagen ble av. Vi rakk å ta en rask liten matbit på rommet, før vi måtte skifte og gå i spa-avdelingen der vår 80 minutters massasje ventet.

80 minutter føltes ut som 30, det gikk alt for fort. Men hele kroppen er strukket, knadd og massert. (Også kalt mørbanket) men det var på alle måter en super opplevelse. Fikk også en bekreftelse på at jeg har en dårlig «holdning», det vil si, skuldrene faller fremover og innover, og dette er naturligvis ikke bra. Så nå må jeg daglig, henge i døråpningen som illustrert under.

7d9833a7a73821a551274982bf730a89Spa området ellers leverte til forventningene. Fordelen med å ha massasje klokken 18, var at de fleste spiste middag da vi var ferdige. Vi hadde god plass og fikk stort sett holde på alene i de ulike badene og badstuene. Og når jeg ser tilbake på det, så tenker jeg at det var bra for alle parter. Vi var som to «pøbler» i bassenget. Det var nemlig en del knapper vi kunne trykke på, og da er vi ikke spesielt vanskelig å be. Det resulterte i at det sprutet og boblet vann litt her og der, og latteren satt løst. Men det er viktig å leke litt, kan ikke være stillesone overalt.

Vi hadde reservert bord til 21.45, og vi begge hadde fått høre at restauranten var bra. Så naturligvis hadde vi forventninger. Vi skulle virkelig kose oss, og bestilte rødt i glasset, og ytrefilet av okse som middagsrett. Vinen kom kjapt, men vi ønsket å «spare» den til maten kom. Da maten kom, fikk vi oss en skikkelig overraskelse. Jeg tok en bit av kjøttet og begynte å tygge. Mens jeg tygger så forsøker Janne å skjære en bit av sin ytrefilet. Jeg fortsetter å tygge, hun fortsetter å skjære.. tygger, tygger fortsatt, tygger.. Ja, dere skjønner tegninga? Kjøttet fantes ikke mørt, og jeg kunne likså godt tygge på sålen på Ecco skoen min og være mer fornøyd. Vi sendte tilbake maten å ventet, og ventet.. vi venter fortsatt, og da det hadde gått litt over en time fra vi bestilte, så kommer kelneren litt fra «intet», i full fart og skjenker mer vin i de urørte glassene våres. Sikkert ment som en hyggelig gest, men først streifer han hodet til Janne, så søler han litt vin utenfor glasset, og det som toppet det hele, var at han helte en annen vin i glasset enn den som var der fra før. Vi burde sikkert ha klagd, men vi var sultne, slitne og særdeles lattermilde. Vi tok den enkle varianten, sa skål, og drakk opp det vi hadde fått som to flinke piker. Veien fra middagen til senga var ikke lang, og vi pleier som kjent å skravle en god stund før vi sier natta. Men Moen kapitulerte og sovnet nesten umiddelbart.

wp-1489348725694.jpg

Vi våknet tidlig i dag, og stod vel opp rundt 07.30. Janne hadde lest at man kunne spise frokost i badekåpa og slippers, og jeg tenkte at det både var lettvint og koselig. Jeg begynte å ane ugler i mosen, da det tydeligvis kun var jeg som så fordeler med det. Så mens folk spradet rundt i frokostsalen relativt påkledd og fine, så tasset jeg rundt i pysj, morgenkåpe og slippers. Dog hadde jeg kostet på meg et par «fine» lange hvite sokker bare for å fullføre stilen. Jeg hadde faktisk regelrett bare stått opp, tatt på sokker og badekåpe og tuslet ned. Sånn passe flaut, men nå er jeg ikke kjent for å følge strømmen.
Frokosten var bra. Ferskt brød, godt utvalg av pålegg. Noe trekk for helt uspiselig eggerøre, kalde bløtkokte egg, og manglende merking av juice. Klarte å ta med meg rødbet juice, og det mine damer og herrer, er ikke drikkbart. Bra for både O2 opptak og blodsirkulasjon, men jeg er en livsnyter.

Etter frokosten gikk vi rett inn i spa-avdelingen, og til spa øya. Det var det området vi ikke hadde vært i på lørdagen. Og det er her det går en utendørs trapp ned til vannet. Taktikken var at vi bare måtte komme oss ut og ned, uten å varme kroppen opp unødig i forkant. Vi ble enige om at i det øyeblikket vi går ut døra så må vi bare gå bestemt ned trappen og ut i vannet, ingen nøling. Planen fungerte!! Vi gikk målrettet ned og rett uti. Mistet all følelse i beina, men så utrolig frisk opplevelse. Årets første bad er gjennomført i 1,7 grader i vannet, 2,1 grader i luften. Dagen startet med dette og  vi snek inn en tur til før vi dro. Sånn er det med «Byfruan» på tur.

wp-1489349361540.jpg

Vi gjorde oss i stand, og sjekket ut. Nå skulle vi på cachetur. Fikk tatt noen langs vannet, og endte opp med en 6 km tur, alt i alt. Vi var trøndere på tur, og vi har ledd og kost oss masse. Møtte også på en snøsel (Snø sel), og vi fant Tors Burger shop

Vi fant ut at vi skulle spise lunsj før vi satt kursen hjemover, men med tanke på fadesen på hotellet i går så tok vi ikke sjansen på lunsj der. Fant en Peppes ved Fritzøe Brygge. Jeg vet ikke om det er oss eller Larvik, men vi har tydeligvis problemer med å få både bestilt og få riktig bestilling. Vi ventet veldig lenge på Peppes før vi fikk drikken vi bestilte. Vi hadde bestilt 2 glasscola (Cola på glassflaske) men fikk 2 glass cola. Mulig vi var utydelige, selv mener vi ikke det. Men vi måtte uansett vente over 1 time på maten. Så min anbefaling, skal du spise i Larvik, bestill gjerne maten 1 time før du er sulten, så går resten av seg selv.

Hjemturen gikk strålende, med unntak av en splitter pine gal sjåfør i Bærum, så kom vi oss helskinnet hjem begge to.  Helgen har vært fantastisk på alle måter, men mest av alt, deilig å koble av sammen med en god venninne. Jeg har ledd så masse, og denne helgen trengte jeg så inderlig. Jeg er nå ladet opp, klar for ny uke.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s