Den siste dagen i 2016

Så kom den, omsider, siste dagen i 2016. Dagen jeg har lengtet etter siden august. Men selv jeg forstår at når jeg våkner i morgen 01.01.2017, så tror jeg neppe livet mitt er annerledes enn i dag. Men i det minste så er det en ny start. Muligheten til å få et annerledes år. Om det blir til det bedre får vel tiden vise, men det er gode odds for det.

Nyttårsaften trodde jeg at jeg skulle slappe av på en hytte med gode venner. Sånn ble det tydeligvis ikke, men det kom inn noen veldig, veldig koselige alternativer. Jeg hadde allerede takket ja til nyttårsaften på Vestli da Neskollen kom på banen. Så Vestli here I come 🙂 Det blir god mat, god stemning og spill. Kan ikke gå galt når vi er så hyggelig gjeng i hvert fall. Nyttårsaften for meg har aldri vært et jag om en god fest. Som regel så har vi hatt barn med oss, eller vært hos vennepar med barn. Men det har alltid vært hyggelig, og stort sett alltid god mat. Mat er viktig, og ikke minst, jeg setter så pris på å lage mat sammen med venner. Jeg føler meg gammel når jeg skriver dette, tror den setningen kvalifiserer til 5 voksenpoeng.

I dag er dagen vi tvinges til å se litt tilbake før vi ser fremover. Året 2016 har for meg vært et annerledes år. Da jeg trodde jeg var på bunn, så kom virkeligheten frem og tok meg nok et hakk ned. Jeg møtte Lucifers kone og det var grunn nok alene til å reise seg. Alle tror det er varmt hos Lucifer, men det er kaldt, skikkelig kaldt. Sakte men sikkert reiste jeg meg og staket ut en ny kurs som passet meg bedre. Jeg møtte på noen utfordringer, men med en god dose pågangsmot, vilje og hjelp, så kom jeg sakte men sikkert fremover.

Vennskap har blitt sterkere og svakere. Mine nærmeste og beste venner finner meg uansett hindring. Og jeg håper de også vet at jeg er utstyrt med det som trengs for å finne de. Noen ganger uten at de ber om det. Noen har dessverre valgt å stoppe opp. De ser bare hindringer, og det gjør det vanskelig å se gode løsninger og muligheter. Men sånn er det når man vandrer. Ikke alle er med deg, og der noen faller fra så er det rom for nye. Mine beste vennskap har utviklet seg den ene eller andre retningen da jeg turte å være svak. Det er da du ser hvem som plukker deg opp og motiverer deg til å reise deg, og hvem som bare ser på deg, og synes synd på deg. Jeg kan ikke ha sistnevnte. Den dagen noe skjer så vil jeg ha de som fyller dagene mine med vitser, gode samtaler og ærlighet. Jeg trenger ikke medlidenhet. Jeg trenger ikke blikk som svir mer enn saltsyre.

Mange tror kanskje jeg er trist og lei, men det er jeg ikke. Klart så er det dager som er kjipe. Klart jeg bekymrer meg for de tingene jeg ikke kan kontrollere. Både privat og på jobb. Men bekymringer er bra, det holder fokus. Det gjør meg bevisst, men det er selvsagt frustrerende at jeg ikke kan løse alt, men det er en del av gamet. Jeg lærer hver dag, jeg opplever nye ting hver dag. Og hver dag så blir jeg forhåpentligvis en litt bedre versjon av meg selv.

wp-1483179147445.png

Hva angår kjærlighet så ble ikke 2016 året mitt. Men det viktigste var å bryte en barriere, det å tørre å treffe andre. Komme seg ut. Det var enklere enn jeg hadde sett for meg. Selvtilliten er bedre, jeg er tryggere på meg selv, og vet hva jeg vil ha. Noen ganger virker det helt håpløst å finne. Jeg har derfor sluttet å lete, søke, jakte.
Kanskje er det da jeg møter noen som liker meg for den jeg er. Som setter pris på meg.
Den som får ut mitt potensial, og som kan gi meg noe, gjøre meg enda sterkere, men også gjøre det mulig å være svak. For helt ærlig, jeg er dårlig på det. Men jeg glimter til noen ganger. 🙂

Hørte på en sang i bilen på vei til jobb i går, som faktisk festet seg. På en ikke irriterende måte. Hvor bra den var det skal jeg nok ikke uttale meg så mye om, men teksten festet seg.

Si meg hva er du redd for?
Går det galt, er det ment sånn.
For du blir alt du har drømt om, det kommer en dag.
Du er del av en plan.
Det står faen meg respekt av det du har fått til.
De trodde det var en spøk da jeg viet mitt liv.
Og jeg har vært på kanten av det stupet.
Så nære på å hoppe.
Føles så riktig, du kjenner det i hele kroppen.
Og når verden er for tung skal du stritte imot.
Det får briste eller bære for ingen tar deg imot.
Vise krefter, selv om du ikke har no´ igjen.
Ta en for laget, ta pokalen og så tar vi det hjem, oh!
Når ingenting er verdt mer enn å late som.
Kom her, alt du ser, for det står skrevet i en bok,
at verden er for stor, og at du er alt for liten til at noen skulle tro.
At, men jeg tror, for jeg har sett det der skje.
Tenk stort, drøm større, bli størst, vinne mentalitet.
Jeg har ingen ting å tape, nå satser vi alt.
Jeg lukker øya utpå kanten og så dytter jeg fra
For du er original.
Du er original.Det er alt for mye regnvær i hovedstaden.
Og jeg har alt for mange tanker i hodeskallen.
Jeg går å teller problemer, går å tenker på minner.
Mens jeg ser at fler og fler av mine venner forsvinner.
Jeg har truffet mye vondt på den veien jeg har kommet nå.
Fra den dagen jeg ble født, fra jeg lærte å gå.
Jeg har ikke tid til å stoppe opp å puste ut,
livet mitt er kjipt og det hjerte mitt det knuster ut.
Vi hadde også en Plan B, husker du?
Og alt skulle bli så bra, men det skjedde, det vakke veien for meg,
det vakke veien for deg, og plutselig så var det for seint

 

Så 2016, takk for det jeg fikk.

Jeg skal i 2017, trene mer enn i 2016 som var 1 løpetur og det var 10 km på Oslo Maraton.
Jeg skal bli (litt) flinkere til å tenke før jeg svarer, eventuelt ikke gå så hardt ut på ukjent underlag. (Nå blir sjefen glad, hvis han tror på det)
Jeg skal aldri slutte å være den jeg er!

2017, velkommen 🙂

Jernkvinnen – i forbedret utgave 2017 edition.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s