Første gang

Da var julen her, første julen som er delt mellom meg og Pappa’n til Emily. Jeg har julen, dvs, julaften og frem til tredje juledag. Han har fra tredje juledag til første arbeidsdag i det nye året. Neste år blir det motsatt. Pappa’n til Emily var velkommen til å feire jul med oss om han ønsket det. Og han vil alltid være velkommen, så får han velge selv om han vil benytte seg av tilbudet. I år valgte han å ikke gjøre det, og det skal være rom for å si nei. Neste år blir min julaften den 23.12. Det er dagen jeg vil feire med Emily. For meg spiller det ingen rolle når vi feirer jul sammen. bare vi er samlet og har det fint. Om datoen er 23 eller 24, er egentlig hipp som happ.

Emily og jeg startet julaften hjemme i Slummen. Vi sov lenge, og stod ikke opp før etter 10. Lagde god frokost, og så på klassikerne på tv. Det gikk så fort og vipps så var det tid for å dra. Vi satt av tid så Petter kunne få julevasken sin, og alle var fornøyde.

wp-1482958787447.jpg

3 nøtter til Askepott

wp-1482958796502.jpg

Lunsj, polarbrød med reker ved siden av

Julaften gikk stille for seg, men morsomt at Emily har litt mer forståelse nå enn tidligere. Hun ble så begeistret for alle gavene hun fikk. Enten om det var sjokolade, sokker eller leker. Hun ble så glad at vi måtte minne henne på å hente flere pakker. Deilig og avslappende, akkurat slik jeg liker at julaften er. Hadde til og med tatt på meg en kjole jeg har arvet fra Farmor. Hun ble veldig overrasket. Kjolen er eldre enn meg, og det er definitivt en kjole med sjel. Jeg ble overrasket over at den fremdeles passet, men det er ikke sikkert den gjør det i starten av 2017. Trening er på agendaen.

 

Trosset mine prinsipper om å ikke dra ut første juledag, men vi dro til min reservemor Lillian og hennes mann, og hadde en veldig hyggelig julelunsj der. Vi er vel to familier som har hatt litt motvind i 2016, og selv om vi nok ikke er helt ute av stormen, så fikk vi en liten pause første juledag. Julen for meg handler om å være sammen, og igjen at det ikke skal være stress og mas. Jeg liker uformelt og masse latter. Det gir meg masse energi.
Lillian som er mammas venninne, og som har kjent meg i snart 30 år, er for meg som familie. Vi hadde samtaler om alt fra mat til saltsyre, så dere kan tenke dere vi kom gjennom noen temaer.

Det ble tomt tredje juledag etter at Emily dro på tur med sin pappa til Trøndelag. Hun kommer til å få det helt supert. Jeg er overhodet ikke bekymret eller redd for henne. Vanligvis så føler jeg ikke et sånt savn som nå, sikkert fordi jeg som regel er opptatt med jobb eller andre ting når hun ikke er med meg, men nå befinner jeg meg i en situasjon med fri. Fri som jeg kunne brukt på henne, og så er hun ikke her. Det er rart, og det er tomt. Vi jentene (Mamma, Emily og meg) tok oss en bytur til Oslo tredje juledag. Det var så utrolig koselig. Ikke minst deilig å ta toget ned til byen og bare tusle rundt, uten noen fast agenda. Da Emily ble hentet på Aker Brygge så bestemte vi oss for å dra på kino. Ringte Pappa og fikk ordnet både kino og et måltid i Lillestrøm. Vi så filmen Passengers. Kan anbefales. Lurer på hva jeg hadde gjort om jeg var på reise og våknet 90 år for tidlig, mens 4999 andre sov. Du vet du vil være død når du ankommer destinasjonen.

wp-1482958805934.jpg

3 jenter på tur

I morgen og fredag så blir det en tur på jobb. Da går dagene så mye raskere, samt at det er et årsoppgjør som skal forberedes. Mye ligger i god planlegging. Og ikke minst stor arbeidskapasitet. Det blir noen tøffe uker, jeg må nok si, de tøffeste dette året. Men da går tiden raskere til jeg blir 30! Og det blir gøy. Har ikke funnet noe glede i å planlegge bursdagen min. Jeg er bare ikke motivert. Men alt til sin tid?

Nå skal jeg fortsette å lese i boken min.
Fortsatt god jul til dere alle.wp-1482958821946.jpg

wp-1482958812319.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s