Sjekk deg!

Thea Steen fikk beskjeden om at hun hadde livmorhalskreft, og brukte tiden til blant annet blogge om hvordan livet var. Ikke minst var hun engasjert hele veien med å øke bevisstheten rundt sykdommen, og startet kampanjen #Sjekkdeg sammen med en venninne/kollega. Det er et samarbeid mellom Kreftforeningen og Det Nye.
Hun har dessverre tapt kampen, men det hun startet, hennes engasjement for kreftsaken, lever videre. Og det er kanskje takket være henne at mange unge jenter har begynt å sjekke seg. Kampanjen førte nemlig til at 6500 flere jenter sjekket seg for livmorhalskreft, og Thea fikk Kreftforeningens hederspris for sin innsats.

Jeg har selv vært dårlig med å sjekke meg hvert 3 år slik oppfordringen er. Jeg har nylig tatt en celleprøve, og det med å utsette ting, det er jeg ferdig med!
Det koster så lite og krever så lite å kontakte fastlegen for å få tatt en celleprøve. Så min oppfordring til alle er, vær så snill, kontakt fastlegen for å få tatt en prøve. Livmorhalskreft på et tidlig stadium gir ofte ingen symptomer, noe som gjør det vanskelig å oppdage.

#Sjekkdeg kampanjen kan du lese mer om her

Vi har kommet oss inn i november, og som mange kanskje kjenner til så er «Movember» en årlig kampanje for bevisstgjøring om menns helse. Fokus på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse.

I lys av en hendelse som preger noen som betyr mye for meg, så vil jeg oppfordre menn til å sjekke seg. Det er en blodprøve, og i likhet med livmorhalskreft så kan prostatakreft på et tidlig stadium gi lite symptomer. Familien Moen skal gå frem som et godt eksempel i kampen mot kreft.

Vil avslutte med å skryte av min mamma. Verdens sterkeste kvinne. Fullført operasjon, stråling, og er forhåpentligvis i en sluttfase av cellegift. Tanken på at det som skal gjøre henne bedre fører så mange symptomer og uforutsette ting med seg er frustrerende. Det er vanskelig å stå på sidelinjen uten helt å kunne gjøre henne bedre.
Men hun er fantastisk. Hun er engasjert i Hjernesvulstforeningen som leder, samtidig som at hun jobber i 4Service. Hun er en engasjert Mormor til en jente som forguder henne. Hun er en Mamma som stiller opp og en god kone. Hun er en støttende venninne, og til tross for situasjonen hun er i, setter andres behov foran sine egne.

Budskapet er, sjekk dere!

Jernkvinnen 🙂

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s