Kontroll

Nå er det snart en uke siden jeg var på kontroll. Jeg trodde uken fra jeg tok MR til jeg skulle få svaret ville være en eneste stor tåke eller tenkeboble, men det viste seg å ikke være noen av delene.

Jeg hadde time 14.00 og var på jobb før timen. Da jeg satt på jobb så forsøkte jeg å kjenne på om jeg var trist, nervøs, redd osv, men jeg følte ingenting. Det vil si, jeg hadde en veldig sterk magefølelse på at alt ville være ok. Jeg sa til meg selv at det er F*** ikke normalt å ikke være noe nervøs. Dog følte jeg meg litt mer menneskelig da jeg 30 minutter før jeg skulle dra faktisk fikk hjertebank og ble veldig varm. Det ga seg fort, men det var en liten bekreftelse på at jeg har tatt situasjonen inn over meg, og uansett om man føler seg trygg på resultatet, så kan man aldri vite helt sikkert.

Mamma og en veldig viktig venninne var med. Randi ble sittende ute å vente mens mamma og jeg gikk inn. Einar var ikke så forsinket denne gangen, og alt virket så mye mer harmonisk. Einar gikk som vanlig rett på sak, og why not? Vi er ikke der for å koseprate. Det var ingen ny vekst, noe som fjernet noen usynlige kilo fra skuldrene. De vet fortsatt ikke hvilken type det er, og det skal jeg være glad for. Hvis jeg kan få de nyhetene hver gang, så er det de beste nyhetene. Jeg har hele tiden trodd at det er bedre å vite hvilke av de tre typene det kan være. Men for å være ærlig, det spiller egentlig ingen rolle. Tilnærmingen min til situasjonen endres ikke uansett, så hvis man kan leve med å ikke vite konkret, så er det helt helt greit.

Det er besluttet å ta ny kontroll om 3 mnd, så hyppigheten øker. De utvider også MR undersøkelsen til å gjelde plexus. Jeg er selvfølgelig spent, men også veldig rolig på samme tid. Jeg er ikke redd eller bekymret. Jeg føler at jeg virkelig blir tatt godt vare på, og får den absolutte beste oppfølgingen.

Etter at vi hadde snakket ferdig rundt meg og min diagnose, så lurte Einar på om jeg hadde noen spørsmål. Jeg har hele tiden ønsket å se filmen fra mammas operasjon. Så det var faktisk mitt spørsmål. Og jeg fikk ja! Glemte helt å spørre om mamma var ok med det, men pytt pytt.. hehe. Det jeg ikke tenkte på var selvfølgelig Randi som satt på venterommet. Hun så at Einar kom ut av rommet, så gikk han inn igjen fordi han hadde glemt å låse pc’en, så gikk han ut igjen, så kom han inn igjen fordi han hadde glemt nøkkelkortet sitt, for så å gå ut igjen for å hente filmen. Jeg har full forståelse for at hun fikk høy puls og ble nervøs. Det tok litt tid.

Det var så spennende å se filmen. Det var noen korte klipp hvor de fikk frem hvor mange flere muligheter man får ved den typen operasjon. Nemlig våken kirurgi. Ved hjelp av stimuli med strøm, så kunne de se/markere seg områder hvor mamma sluttet å snakke, eller hvor praten gikk tregere. Det er så stort, og jeg tenker ofte på om mormor kanskje kunne levd noe lenger hvis denne metoden hadde vært brukt på henne den gang hun ble operert. Det er så utrolig mye som skjer på dette området, og vi skal være glad for at det forskes, utredes og jobbes med stadig nye løsninger. Og jeg er så stolt av mamma som gir så mye av seg selv så de neste kanskje får det enda bedre, situasjonen tatt i betraktning. I tillegg lo vi godt når vi på filmen fikk høre at mamma fornærmet kirurgen. Betryggende at hun er seg selv lik uansett tilstand.

Nå skal roen senke seg over Hakadal!

Jernkvinnen 🙂

En kommentar om “Kontroll

 1. Anita sier:

  Så godt å høre at det ikke er noe forandringer. Tenkt mye på deg etter MR bildene ble tatt..
  Kult at du fikk se filmen av operasjonen. Kan tenke meg at det både var tøft , spennende og lærerikt. Dere er to skikkelig tøffe damer må jeg si.
  Kos dere sammen og vi må treffes igjen snart. Jacob tar fram ballongen dere hadde med og prater om dere.
  Klem fra oss.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s