Knust skjerm = sint mann

Nok en hyttetur på Emily og meg den helgen her. Late dager på Golsfjellet med en venninne og hennes datter. Jentene kom så godt overens, og det var deilig med en avkobling. Vi var heldige med været 🙂 Helgen kunne ikke blitt stort bedre. Manglet Ellen med mini, men vi kan jo håpe en ny hyttetur kan være aktuelt i nær fremtid 🙂 *smisk*

Kom oss avgårde i rett tid, dvs, før 12, og alt gikk etter planen. Emily og jeg stoppet en kjapp tur på Flå for å nyte et deilig Mc’ern måltid. Vi hadde ikke kjørt langt før veien ble stengt foran oss. En bil med to personer hadde kjørt ut av veien på RV7 mellom Ørgenvika og Gulsvik (hvis jeg ikke tar helt feil) Vi var ganske langt fremme i køen, og fikk raskt overblikk. Det var både politi, brann og ambulanse på stedet, og de fikk raskt sperret av området og stengt veien i begge retninger.

Jeg blir delvis flau over å være norsk i sammenhenger som dette. Der står vi da i kø, og den blir bare lenger, og lenger i begge retninger, og folk begynner å strømme frem som en gjeng sauer. En ting er at de er nysgjerrige på hva som skjer, men når de i tillegg begynner å filme, og legge ut på sosiale medier om alt som skjer da kjenner jeg irritasjonen bygge seg opp. Det var flere ganger jeg var i ferd med å gå ut av bilen i sinne, men tenkte jeg skulle holde det inni meg. Begynte å toppe seg, da enkelte foreldre tok med seg barna frem til ulykkesstedet for å vise dem. Fikk slengt et par kommentarer til 3 stykker som raskt tok tegninga og gikk tilbake til bilen. Ha litt respekt for de som er skadet, og ikke minst ha respekt for de som jobber for å få alt til å gå så smidig som mulig. Jeg blir provosert når man tar med barna sine frem til et ulykkessted når du ikke vet omfanget av ulykken. Og når du i tillegg som en omsorgsperson står å filmer det hele live på facebook, ja da koker det hos Moen.

Det landet et ambulansehelikopter som tok med seg den ene av de to som var involvert og ikke lenge etter det landet så tok det av igjen. Da så det ut som de skulle åpne veien og trafikken kunne smyge seg forbi bilen som lå igjen i grøfta. Folk løp som noen hodeløse kyllinger tilbake til bilene sine, med unntak av en mann. Han gikk rolig og holdt på med telefonen sin. Snakket om det tøffe han hadde sett, og at han hadde filmet det hele. Jeg hadde vinduet åpent og han var ikke det vi kan kalle lydløs. Jeg ser at han har kurs rett mot Petter, eller speilet til Petter, og blir litt nysgjerrig på om han snart kommer til å se opp. Et kort øyeblikk vurderte jeg å tute, men ville for en gang skyld se hvor dette endte. Og joda, det endte med at mannen gikk rett på speilet. Han stoppet opp, og virket litt forfjamset. Jeg hadde hånda langs med vinduet i bilen, og strakk den ut og fikk enkelt tak i mobilen til vedkommende. Alt som skjedde etter dette var ikke planlagt, og det slo meg vel i det jeg satt i min bil med hånda ut av vinduet, med hans mobil i hånda, at dette ikke ender godt. I litt panikk for hva jeg skulle gjøre så slapp jeg telefonen, og den knuste rett i asfalten. Dette er vel første gang jeg faktisk har følt meg bitte litt redd for konsekvensen, og priset meg lykkelig for at bilene foran begynte å kjøre. Jeg sparte ikke på kruttet, og Petter med følge suste fra ulykkesstedet. Mannen fikk jaggu fart på seg bort til sin bil.

Avsluttet ettermiddagen sammen med en barselsvenninne og hennes sønn på Neskollen.

Jeg må få lagt til at jeg har ikke for vane å gjøre slik ting. Og jeg er langt i fra stolt over handlingen. Emily sov gjennom det hele så hun fikk det ikke med seg. Men jeg synes noen ganger at folk må gå litt i seg selv når de tar med seg små barn bort for å se på en trafikkulykke hvor du vet det er brann, politi, ambulanse og helikopter til stede. Men ikke bare det, men å stå å filme andres ulykke, og legge det ut på sosiale medier det hører ingen sted hjemme, og det sier litt om at grunnleggende verdier forsvinner til fordel for behovet om å dokumentere alt man gjør.

Men for å oppsummere helgen litt kort..
Nydelig vær, fantastisk hyttetur, fin avslutning med en unge som sovnet kjapt.

Jernkvinnen :-l

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s