Direktøren

Jeg er på jakt etter en bil. Så ny som mulig, men selvfølgelig skal den koste så lite som mulig, og ha mest mulig utstyr. Jeg vet, en håpløs situasjon. I den forbindelse så skulle jeg prøvekjøre en BMW i lunsjen tidligere denne uken.

Bilen befant seg ganske i nærheten av der jeg jobber på Fornebu, og jeg tenkte ikke så mye over hverken hvem fyren kunne være eller det avtalte møtestedet.

Jeg er direkte, og er det noen som spør dumt eller oppfører seg dumt så får de tilbake med samme mynt. Vedkommende kommer på parkeringsplassen og introduserer seg med fornavn og første bokstav i etternavnet. Selvfølgelig synes jeg det var litt «arrogant» så jeg svarte tilbake: «Hei, Lise M!» Ble nesten litt flau over hvor teit det egentlig hørtes ut. Videre kunne vedkommende informere meg om at det var samboeren som hadde brukt bilen, men at det var et kombinasjonsprosjekt. Hun var opptatt av farge på bilen og interiøret, han fikk velge bil og utstyr. Igjen, litt «Blærum» så jeg svarer selvfølgelig litt kort: «Ja det er noen som har det.» Han stusser nok litt, men valgte gudskjelov å overse det.

Han blir med på kjøreturen, og da blir jeg litt nervøs. Jeg liker ikke frakte fremmede folk rundt, og kunne aldri tjent godt som taxisjåfør. Men jeg kjørte bortimot eksemplarisk, men turte ikke gi noe særlig på i tilfelle han skulle gjennomskue at jeg er en smule gal. Til slutt oppfordret han meg til å gi på litt, noe jeg i noen få sekunder gjorde. Tenkte innerst inne, ahh, trodde du aldri skulle spørre! Det var litt den samme følelsen som å øvelseskjøre med Pappa, fikk skikkelig flashback på det.

Da vi kom tilbake til utgangspunktet så ble det litt vanlig prat før jeg pent forsøkte meg på redusert pris. Det er klart når man har den stillingen jeg har, så kan man ikke komme tilbake å ha betalt fullpris, det er skammelig. Men han var ikke til å rikke, men samtidig så må man prøve seg. Vi kom innpå hva jeg jobbet som og med, og brått ble samtalen peilet over på jobb, markeder og tjenester. Jeg hadde kjennskap til at min tidligere arbeidsgiver leverte tjenester til vedkommendes arbeidsgiver, og jeg skjønte fort at vedkommende hadde god kjennskap til kontraktene, i og med at han ramset de opp. Jeg klarte vel å si noe så dumt som: «Aha, så du var direkte involvert i prosjektet?» Han kunne innrømme at han hadde en finger med i spillet, ja! Det er klart kronestykket burde ha falt ned for lenge siden, men neida.. så vi fortsetter å diskutere. Så klarer jeg å glimte til med følgende: Er det noe toppledelsen og salgssjefer «aldri» skjønner, så er det å involvere nøkkelpersonell fra økonomi før en endelig beslutning fattes slik at de som kanskje også besitter en kunnskap og erfaring kan få komme med innspill/tips eller råd. Han dro på smilebåndet, og takket for samtalen etter en liten stund. Vi avtalte at jeg skulle gå i tenkeboksen og melde tilbake hva det ble til.

Kom tilbake på jobben, klarte ikke helt riste av meg følelsen av at noe ikke helt stemte, og bestemte meg for å google farsfiguren. Jeg tror munnen, haka og egentlig store deler av ansiktet datt kraftig ned på gulvet da det viste seg å være en veldig kjent næringslivstopp, vel god for 3,2 mrd. Min første tanke var at han kunne vært litt «grei» å slått av litt på prisen, neste og ganske umiddelbare tanke var, Shit! Hva er det jeg har sagt?? Han er sikkert ikke vant med at folk ikke vet hvem han er, og jeg burde jo selvfølgelig hatt en oversikt over det. Men på en annen side, i min verden, så behandles du likt om du er en kjent næringslivstopp eller om du går på NAV. Det er personligheten og væremåten som er avgjørende for meg, ikke hvilken tittel du har. Tipper det ble en god historie ut av det, så får vi se om det blir bil også. 🙂

Jernkvinnen 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s