Et hav av beslutninger

Meg privat og meg som Regnskapssjef er til tider noe ulik. På jobb så er det svært lite jeg er redd for. Jeg er ikke bekymret for å gjøre feil. Jeg kan bli irritert hvis jeg har gjort en feil, men jeg er ikke redd for å feile. Jeg velger å tro at jeg kan lære av mine feil, og ikke gjøre de samme 2 ganger. Jeg finnes ikke redd for å ta telefonsamtaler, gå i møter både med kjente/ukjente, og jeg sier alltid det jeg mener. (Beklageligvis til noens frustrasjon)
Jeg jobber ikke med regnskap for å bli bestevenn med alle sammen. Jeg jobber med regnskap for å gjøre den beste jobben jeg kan for min arbeidsgiver. I min posisjon så må man ofte være streng (egentlig en bitch), og ta kjipe beslutninger. Det er vel ingen hemmelighet at de lovene og reglene vi må forholde oss til ikke er så runde i kantene. Men vi kan være helt ut i buen noen ganger, det er innafor. 🙂

Meg privat er fortsatt en veldig ærlig person, som sier det jeg mener, men jeg har tidvis telefonskrekk. Særlig når det kommer til ting jeg ikke har peiling på, som f.eks bil! Jeg er for tiden på jakt etter en ny bil, det vil si, en bil på finn.no, ikke nødvendigvis splitter ny. Men det er så pes å ringe rundt for å se på ulike biler, prøvekjøre og i det hele tatt stille de rette spørsmålene. Jeg har virkelig ikke peiling på noe som helst når det gjelder bil, men jeg har en liste over krav, lang som bare tusan. Jeg har innsett at jeg må senke enkelte krav og velge ut det som er viktig for meg. Tror jeg har kokt meg ned til BWM X1, men ingenting er avgjort enda. Noen ganger så tenker jeg at det hadde vært så mye enklere å bare dratt til Bilia, kjøpt en BMW, fiks ferdig, ikke noe mer å tenke på annet enn en god del hundre tusen fattigere. Men økonomen i meg vinner over frykten. Forhåpentligvis så har jeg landet på en avgjørelse onsdag kveld.

I jobbsammenheng så har jeg ikke et problem med å fatte en beslutning. Hvis jeg eksempelvis har to alternativer så er det ingen store problemer med å velge. Hvis det er meg privat, så er valget så slitsomt. Bare det å bestille en burger fra Mc’ern kan være vanskelig. Det er alltid valget mellom det kjente og kjære, kontra det nye som har kommet. Jeg er forutsigbar, og velger stort sett dobbel cheese eller quarter pounder. Kan hende jeg enkelte ganger kliner til med en Wrap! :-O Jeg står som regel i 10 minutter og vurdert et annet alternativ, helt til de bak kassen sier neste, hva kan jeg hjelpe deg med? Da blir det stress rundt valget og det ender opp med noe jeg vet jeg liker. Nå høres det kanskje ut som jeg er på Mc’ern støtt og stadig, det er ikke tilfelle. Men at jeg kan være en del ute å spise det kan forekomme i perioder. Og jeg er stort sett lik overalt hvor jeg spiser eller gjør. Jeg forsøker noen ganger å bryte mønsteret, men om regel så ender det i en eller annen form for katastrofe.

Så enkelte valg kan være tøffere å ta når det påvirker meg privat/direkte, mens meg i jobb sammenheng har ikke helt de samme sperrene. Snakke med fremmede som en representant for selskapet er ingen problem. Snakke med fremmede som bare meg, uff, forferdelig. Hva skal man snakke om? Været er litt utdatert. Jeg misliker smalltalk, jeg er ingen «rundt grøten person.» Jeg liker ikke fokus på meg selv, og synes alle private settinger blir mye morsommere når noen andre tar rollen som midtpunkt. Kanskje dumt å lage blogg, da dette som regel blir et tema der jeg ferdes. Hehe, men man må herdes når man ferdes, og det er jeg på god vei til!

Vi alle har utfordringer og mange valg som skal fattes. Jeg tror det er en god egenskap å ikke alltid være så lett på beslutninger, men at det kan være smart i noen sammenhenger å bruke litt tid. Sånn tror jeg det er med kjærligheten også. Må ikke stresse, det er når man minst venter det at den rette dukker opp. Inntil videre så finner man på mye annet sprell som jeg skal fortelle dere mer om i morgen.

Jernkvinnen 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s