Rettlede og veilede

Jeg er ingen perfekt bilist, det tror jeg er viktig å få frem før dere leser videre. Men jeg forsøker etter beste evne å forholde meg til reglene, også de uskrevne. Jeg kjører en del bil, og dermed opplever jeg også utrolig mye rart. Jeg vet at mange av dere kommer til å være enig i mye av det jeg skriver, men dere lar kanskje ikke irritasjonen eller frustrasjonen gå til et nytt nivå.

Fartsøkningsfelt: Hensikten med dette feltet er at man må få opp farten tilsvarende de andre bilene i filen du skal inn i. Start tidlig med fartsøkningen! Legg deg inn etter at oppmerkingen mellom feltene har sluttet. Dette er et så klassisk eksempel, og dette opplever jeg hver dag at ikke blir gjort. Jeg har utallige ganger havnet bak noen som til nød klarer å komme opp i 50km/t og som skaper mye frustrasjon både for meg og for de som kommer i fila vedkommende skal flette seg inn i. Dog har jeg lært hvordan jeg kan få uttrykt min frustrasjon til denne folkegruppen, nemlig å blinke med lysene og tute hardt 2-3 ganger. MEN, for all del ikke gjør dette mens dere ligger rett bak de, det medfører at de bråbremser og situasjonen blir brått mye farligere. Gjelder ofte kvinner eller eldre personer.

Køidioten/Filskifteren: Denne personen kjennetegnes ved at han/hun er rastløs. Dette gjelder faktisk flere menn enn kvinner. Det er kø eller tett trafikk, og denne personen MÅ komme seg fort frem. Det skapes farlige situasjoner da vedkommende ofte ikke ser seg for ved filbytte, og gjerne gjør så mange filbytter at man faktisk ikke kommer raskere frem uansett. Finnes ingen rask og enkel metode for å unngå disse, men mange tar rollen under som et virkemiddel.

Anti-fletter’n: Dette er flest kvinner eller sure gubber. De som nekter å flette. De vet at de egentlig skal slippe deg inn, men ser bare rett frem og later som du ikke er der. Eneste måten å kurere disse på er å skremme de. (Men husk se an bilen) Hvis det er en vrakbil, så fungerer ikke alltid dette trikset. Men hvis du skal flette f.eks til høyre, og ingen vil slippe deg inn, så ta rattet hardt, og fort mot høyre, og så tilbake igjen i rett posisjon. De fleste er redd for bilen sin og bråstopper, noe som skaper en luke du kan komme deg inn i. 🙂 Fungerer stort sett hver gang. Kan være du får en som setter på diskolys bak deg i en kortere periode, men du får nyte det, sett på radioen litt ekstra så blir det som disko.

Dette var et kort utdrag av irritasjonsmomenter i trafikken, flere kommer nok siden. Avslutter innlegget med en historie som er ganske nylig opplevd.

Jeg er på vei til jobb, lokalisert på E18, jeg ligger i høyre fil. Det er en del biler på veien, blant annet en filskifter. Han ligger tett på bilen min (bak meg) og det første jeg ser er sikkert 10 sånne juletrær som henger på det innvendige speilet. (Herregud det skal stinke inni den bilen tenkte jeg.) I tillegg så er vedkommende dekket av et hår som kan minne mer om en halv sau på hodet. Etter å ha irritert meg en stund ved å ligge så nærme at han for lengst har passert invitasjonen inn i bagasjerommet, så legger han seg ut til venstre. Han legger seg bare over uten å se om det er andre biler der, noe det var. De tuter, men han fortsetter som om ingenting har skjedd. Det er da jeg forstår at denne mannen kan ikke se en dritt med all den ulla i veien. Og det var helt korrekt. Han legger seg over til høyre, der jeg ligger, uten blinklys eller noe som helst tegn. Jeg hiver meg på bremsen, hvis ikke hadde han gått rett i siden på meg. Begeret hadde nå rent over! Mulig dere tror jeg fikk en blackout, men det er ikke tilfelle. Jeg bestemmer meg for at vedkommende må snakkes til. Legger meg over til venstre før jeg skrår til høyre slik at han må stoppe og ikke kommer noen vei. Muligens ikke helt 100% gjennomtenkt, men jeg er fremdeles ganske rolig. Jeg går rolig ut av bilen min, lukker døren elegant før jeg går mot han. Jeg tror knapt han så meg så jeg vurderte det til at hvis han er helt koko, så har jeg god tid til å løpe tilbake til bilen min og kjøre videre før han kommer etter.

Jeg åpner døren hans, og gir beskjed om at han må bli flinkere til å se seg for når han skifter fil.(Muligens noe litt mer amper stemning nå)
Han hadde skapt 2 situasjoner hvor det kunne blitt en ulykke. I tillegg så rådet jeg han til å fjerne alle juletrærne, de har ingenting i bilen å gjøre. Så oppfordret jeg han til en hårklipp, slik at han kanskje kunne se noe i trafikken. Takket for meg, og gikk tilbake til bilen.

Mange av dere hadde sikkert bare ristet på hodet inne i bilen og ikke gjort mer. Stort sett gjør jeg det samme, men i noen tilfeller så føler jeg at det er litt på sin plass og ta det lille ekstra steget. Men man kommer også langt med både litt tuting og blinking med lysene. Det er jo en grunn for at det er tute på bilen, den er ikke til pynt. Mulig jeg har adoptert noen uvaner fra min tidligere samboer, men jevnt over så er jeg veldig snill og flink i trafikken. 🙂

Jernkvinnen 🙂

6 kommentarer om “Rettlede og veilede

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s