Engasjert

I dag var dagen det skulle sykles igjen. Forbedret tiden med 1 minutt på vei til jobb, og 4 minutter (og egentlig mer) på vei hjem. Det er på vei hjem jeg kan ta minutter, veien til jobb føler jeg ikke egentlig kommer til å gå stort fortere.

Beina føltes veldig bra til jobb, og som bly på vei hjem igjen. Men et nytt personlig mål ble nådd, jeg syklet for første gang i veien gjennom Skøyen, hele Majorstua og frem til Mailundveien. Dog med hjertet langt opp i halsen og økt puls. Men for hver meter jeg syklet i veien, så ble jeg stadig tryggere på meg selv, og bilene rundt. Men tro ikke at turen gikk smertefritt av den grunn. Kommer i greit, jevnt sig etter Ullevål mot Mailundveien, og jeg inntar høyre fil. Jeg har lært av Pappa´n til Emily at jeg ikke må ligge helt ut mot kanten i fila, men kreve litt plass slik at biler som vil kjøre forbi, faktisk må foreta en skikkelig forbikjøring og ikke presse meg ut av veibanen. Men tror dere ikke det kommer en gjøk i en nedrustet doning som skulle prøve å smette raskt forbi meg. Han hadde ikke sett fremover at det var rødt, slik at de andre bilene rundt hadde allerede begynt å bremse. Det resulterte i at han skubbet meg ut av veibanen og sniddet meg med sitt rustne utvendige speil. Da var tiden over med å være Miss Nice Woman. I takt med at jeg var ganske sliten, og varm, så skulle han ikke få slippe billig unna. I og med at det ble rødt, så kom han ingen vei. Jeg syklet opp på siden av han, smalt håndflaten i panseret hans, og gikk mot førerdøren. Han ble litt paff, samtidig som han helt klart skjønte hvorfor jeg var sint. Jeg overdriver ikke når jeg sier at han åpnet vindu knappe 5 cm, og klarte å si et svakt unnskyld. Unnskyld holder ikke. Han fikk en lekse om hvordan lese trafikkbildet, hvordan i det hele tatt kjøre bil, og samtidig med en anbefaling om å kanskje ta kollektivt i stedet hvis han var så udugelig til å kjøre. Men så kom jeg plutselig på at jeg hadde glemt å pause pulsklokken, så tiden løp, og jeg kunne ikke kaste bort verdifull tid på en gjøk, jeg måtte videre.

Bortsett fra den hendelsen så gikk det smertefritt. Jeg gikk som vanlig tom for energi, og har vel egentlig lært nå at jeg bør ha med en bar, eller banan i sekken slik at jeg ikke går helt i kjelleren. Jeg har også konkludert med at det er utrolig klønete å ta med 2 stk. nye slanger og pedros, men ingen sykkelpumpe. Så hvis uhellet skulle skje så har jeg halvparten av det jeg trenger for å komme meg på beina igjen. Men frem til jeg får kjøpt meg en søt liten pumpe så satser vi på at det er mange som vil hjelpe en kvinne i nød, om noe skulle skje. Sykkellås er også en fin ting. 🙂

Det er så utrolig mye som irriterer meg når jeg er syklist, og jeg lurer på om mitt «samfunnsansvar» på bil også må utvides til å gjelde sykkel. Jeg irriterer meg over de som sykler i veien, som ikke forholder seg til lysregulering. Jeg synes det er kjedelig selv, men er det rødt så må vi stoppe. Men du har selvsagt de som aldri kan stoppe, da er det litt opp på fortauet, litt ut i veien igjen, opp på fortauet osv. BESTEM DERE! og hold dere til en av delene. 🙂 Og så ofrer jeg en liten tanke til de som sykler i 40/50 km/t uten hjelm, midt i veien. Det er kanskje stygt av meg å si det, men hvis de skader seg, så har de nesten bedt om det selv. Jeg ville nok uansett ha stoppet å hjulpet, men sympati og veldig til omsorg og oppmerksomhet hadde de neppe fått. Jeg skal oppdatere litt på mitt engasjement i bil i et senere blogginnlegg. Har noen morsomme opplevelser der.

Nå venter en velfortjent dusj, og så skal jeg for første gang i ny leilighet slenge meg på sofaen og slappe av. Aner ikke lenger hva som går på tv, har faktisk nesten ikke sett på tv siden jeg flyttet til slummen. Alt har gått slag i slag. Men det har ikke vært et savn. Og leiligheten er ryddig og fin, så tiden har blitt brukt fornuftig. Får vel ofre noen glimt på finn.no, må nemlig kjøpe meg en ny bil. Og det begynner å haste.

Håper dere har hatt en fin dag og fått nyte været.

Jernkvinnen 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s