Årnes fiskebil

Jeg har alltid sett ung ut, litt for ung. Så ung at det til tider er plagsomt.
Jeg føler at utseende, og det som er i topplokket aldri har vært helt i balanse.
Å fylle 30 blir en milepæl for meg, og jeg håper kanskje at jeg etter hvert kan se ut som en 30 åring. Ikke minst vil jeg fremover kunne krysse av i neste rubrikk i spørreundersøkelser, alder 30 – 35!

Jeg begynte 1 år for tidlig på skolen. Jeg hadde en bestevenninne som er 86 modell, som skulle begynne et år før meg, det var veldig trist, drømmen var jo at vi skulle gå sammen. Jeg måtte ta noen tester for å sjekke om jeg var moden for å starte, og vipps så skulle jeg også begynne i første klasse. Kort tid etter skolestart så flyttet Mari, min bestevenninne på det tidspunktet, men da var vi allerede så godt i gang. Nå er det standard at barn begynner når de er 6 år, den gang følte jeg meg unik, og meget smart. 🙂

Jeg har alltid følt på det å være yngst i klassen, det har jo tross alt fulgt meg gjennom hele skoletiden. Jeg har alltid følt meg eldre enn jeg ser ut. Da jeg var etablert med samboer og barn, så vil man veldig gjerne at folk skal se på deg som mamma og ikke et barn. Jeg blir faktisk litt fornærmet hvis noen hentyder at jeg er ung. Men jeg har lært å ta det med fatning, nå kan jeg faktisk trekke litt på smilebåndet, selv om blikket kanskje sier noe annet. Kanskje jeg på sikt kan lære å se på det som et kompliment.

Jeg hadde nettopp lagt Emily, hun var på god vei inn i drømmeland, da det ringer på døren. Jeg var alene hjemme, og vurderte sterkt å late som ingen var tilstede. Hvorfor jeg kom på andre tanker husker jeg ikke, men jeg lukket i hvert fall opp døra. Før jeg forteller mer så må jeg innrømme at klesstilen den kvelden ikke var til min fordel, med rosa treningsbukse, av type plysj, singlet og Grorudpalme.
Jeg åpner i hvert fall døren og smiler til vedkommende som står på trappa. Smilet forsvant fort da hun presterer å si; «Hei, (med hodet litt på skakke, og nasal, pipete stemme) er mamma’n eller pappa’n din hjemme, det er Årnes fiskebil som har kommet.»  Fordi jeg ble så satt ut, samtidig som det kokte i topplokket, så presterte jeg bare smelle igjen døra. Kom ganske raskt frem til at, nå skjønte sikkert ikke hun fra fiskebilen hvorfor jeg slang igjen døren. Bestemte meg for å åpne døren, og fortelle at dette er blant annet mitt hus, mamma’n og pappa’n min er sikkert hjemme, men de bor ikke her. I det jeg åpnet døren så tok hun hodet på skakke igjen, (som om jeg var en liten jente som hadde fått kjeft) og da ble jeg brått så irritert at jeg sa at vi aldri skulle ha fisk, før jeg smalt igjen døra for siste gang. Jeg kan le av situasjonen nå, og det kan kanskje ha blitt en god historie ut av det.

De kom forøvrig aldri på døren etter det. (De har min fulle forståelse for det!)

I arbeidslivet, så opplever jeg at man ikke alltid blir tatt på alvor, fordi man ser ut som en «barnerumpe». De som kjenner meg de vet hva jeg er god for. De har muligens en annen oppfattelse. Jeg har følelsen av at noen opplever meg som eldre hvis jeg på en eller annen måte får signalisert den kunnskapen jeg besitter. Men i et rom med ukjente mennesker, så føler jeg at jeg har noe jeg må bevise før jeg både blir sett og hørt. Noen ganger litt slitsomt, andre ganger morsomt.

Om det er en konklusjon på dette innlegget det er jeg litt usikker på, men lærdommen må vel være at man egentlig burde ta det som et kompliment at noen synes du er ung, men samtidig så må man føle seg vel i den alderen man er. Det er vel et utsagn som sier:» Du er ikke eldre enn du føler deg.» Jeg har ikke problemer med å forstå det, men hvordan skal en 29 åring føle seg? Det har jeg ingen gode svar på.

Vi er i stadig utvikling, og skulle livshendelser fortelle noe om hvor gammel man er så hadde jeg vel vært nærmere 50 år nå. Jeg tror det er viktig at man kan le, og spøke rundt det med alder. Det er tross alt bare et tall.

Den unge Jernkvinnen 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s