Singel, snart 30 ..

Jeg har lært at ting blir ikke alltid som man planlegger. Jeg har lært dette i alle sammenhenger. En arbeidsdag blir sjelden nøyaktig slik man har tenkt. Ukes menyen jeg hadde planlagt går ikke helt etter planen, og generelt alt som involverer andre, gjør at det potensielt ikke blir som planlagt.

Jeg har alltid sagt at jeg ønsket å være gift før jeg fylte 30. Jeg hadde i hvert fall en plan om å IKKE være singel på min 30 årsdag. Røk på målstreken. (Eller et stykke før)

Det var jeg som fridde, 29.02.2012, litt klisje, han ante ingenting. Jeg var veldig i tvil om jeg skulle gjennomføre. Jeg hadde (igjen) alltid drømt, og sett for meg at noen, på en veldig romantisk måte skulle fri til meg. Men jeg tenkte som så, han kommer aldri til å få ut fingeren så jeg kjører på. Han var så trøtt og sliten den kvelden. Han svarte ja, men i samme setning så lurte han også på om han kunne få sove. Jeg lå våken store deler av natten, og lurte på om han egentlig hadde skjønt hva han svarte ja på. Han bekreftet det morgenen etter. Jeg burde kanskje skjønte tegningen allerede her. Sett tilbake med andre øyne så var han aldri 100% engasjert. Jeg skjønner at man blir stilt til veggs, og det hører kanskje til sjeldenhetene at noen sier nei. Det gikk noen år, uten at det ble snakket om bryllup. I mellomtiden ble Emily født.

Jeg begynte å føle at det var vanskelig å snakke om temaet fordi jeg fryktet at han angret på svaret. Det var til tider som en elefant i rommet. Jeg ga han derfor mulighet til å oppheve det uten dramatikk. Det er lov å ikke ville gifte seg, det er mange i dag som lever lykkelig bare som samboere. Jeg ville gjerne bare være samboer hvis det gjorde situasjonen mer avslappet. Han ønsket ikke avbryte forlovelsen, og brått var vi i gang med både bordplassering, gjesteliste, og gifteringer. Ringene ble kjøpt mai 2015, og bryllup tenkt i august 2016. Lite visste jeg da at jeg 1 år etterpå skulle sitte i «slummen» i Hakadal, singel og snart 30.

Jeg husker dagen da de ringte fra brudebutikken. Jeg hadde jo selvsagt booket tid til prøving av brudekjoler, men midt i bruddprosessen så hadde jeg glemt å avlyse den. Jeg må innrømme at den dagen var kjip. Jeg tror også de i andre enden angret på at de ringte. Det ble en klein og merkelig stemning. Tårene rant i bilen på vei hjem. Da det i tillegg ble spilt; All by Myself av Celine Dion på radioen så synes jeg et lite øyeblikk at livet var skikkelig dritt!  Ble nok en gang sittende en stund i garasjen, fikk summet meg, og bestemte meg for at dette ikke skal få mørklegge alle de andre tingene jeg er så glad for. Jeg begynte å lage en liste over gode opplevelser jeg har hatt med min eks, slik at jeg kunne fokusere på det, fremfor det som ikke finnes lenger.

Jeg er av den oppfattelsen at det finnes flere som kan være en potensiell match for meg der ute. Jeg tror ikke på at det bare finnes en drømmemann. I de 7 – 8 årene jeg var i et forhold så har jeg lært mye om meg selv. Fått adoptert noen nye egenskaper, både på godt og vondt. Aldri før hadde jeg smakt sodd, nå er jeg en tro ambassadør for Inderøysodd og skjenning. Men noen flere trønderske aner rakk jeg ikke å få på plass. Forsøkte meg litt på noen trønderske ord og uttrykk, men det endte stort sett i at jeg ble super flau, og han lo.
Har også en og annen trønderrock sang i spillelisten min, men det har nok mange andre også.

Det er et skudd i blinde, men det er 7/8 måneder igjen til jeg er 30. Kan være drømmemannen er rett rundt hjørnet. Det er ikke likt meg å gi opp håpet der jeg ser potensial. Jeg har ingen planer om å være singel for resten av livet. Men jeg leter ikke etter en flørt. Jeg leter etter en jeg kan dele livet med.

For å jakte så trenger man søvn, noe jeg har store planer om nå.

God natt!

Jernkvinnen 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s